Maintenant que j'ai trouvé ma recette de cookies US sans gluten, j'ai décidé de m'attaquer à un autre inconditionnel : la pizza sans gluten ! Et je peux vous dire que maintenant que j'ai élaboré cette recette de pâte à pizza sans gluten au levain, manger une bonne pizza ne va plus jamais me manquer !
Ok so now I've found my gluten-free New York Time-ish cookie recipe I've decided to tackle another "how I miss it so" gluten-free recipe: pizzaaa!! And I can tell you now I've developped my own gluten-free sourdough pizza dough recipe, I will never envy the usual pizza anymore.
Pour cela, j'utilise le même levain que pour mon pain sans gluten au levain. J'ai toujours un levain de prêt au frigo, ce qui est très pratique quand je veux faire un pain ou une pizza. Je n'utilise plus du tout de levure, ma boulange est désormais 100% levain et c'est tellement mieux comme ça !
I use the same sourdough as the one in my Gluten-free Sourdough Bread recipe. I always have a bowl of sourdough ready to use in my fridge so it comes in handy whether I want to bake some bread or a pizza. I never use yeast anymore, it's always 100% sourdough and it tastes so much better that way!
J'ai déjà réalisé plusieurs pizzas et bien que la recette initiale comporte du sarrasin, il est tout à fait possible de le remplacer par votre farine préférée. J'ai essayé avec du millet et c'était très bien !
I've made numerous pizzas and though I wrote the initial recipe with buckwheat, you could easily swap the flour for another of your favorite. I tried millet and it worked well!
Par ailleurs, j'aime bien varier les garnitures : la pizza qui figure sur les photos a une base de coulis de tomate, coppa, chèvre, noix, roquette, miel et olives noires. J'aime bien aussi les toutes simples genre margherita ou encore avec des pimientos et du chorizo. Le tout étant de ne pas lésiner sur la qualité des ingrédients que vous choisissez ! Une pizza avec peu d'ingrédients mais bien choisis sera bien meilleure qu'une pizza couverte d'ingrédients de second-choix.
Also, I like to try various toppings, so the one on the photos is basically passata, coppa, goat's cheese, walnuts, rocket, honey and black olives. I also enjoy some very simple pizza such as margherita, or pizza with pimientos and chorizo. The most important thing is the quality of the ingredients you choose to put on! A pizza with few first-class ingredients will taste way better than a pizza covered with second bests ingredients.
GLUTEN-FREE PIZZA DOUGH
50g potato starch
50g corn starch
100g rice flour
50g buckwheat flour
50g sourdough
110g water
1 Tbsp oil
In a bowl, mix together the flours and starches. Add water and oil. Mix well with your fingers or with a wooden spoon. Leave to rest in the bowl covered with clinged film in a warm room for app. 3hrs.
Spread the dough with your fingers leaving the edges a bit thicker so the dough will rise.
Leave aside for another 30min then bake in oven preheated to 200°C, until the dough no longer shines.
Cover with your ingredients and bake for another couple of minutes.
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