25.9.17

Soupe froide de tomates

soupe froide tomates spoonencore

Même si les premiers signes de l'automne sont désormais visibles, je voulais partager avec vous ma recette de soupe de tomates froide. Elle était à ma table tout au long de l'été - avec ma tarte rustique aux légumes ;-)

While the first signs of autumn are being seen, I wanted to share with you this cold tomato soup which stood at my table all summer long -along with my rustic savoury vegetable pie ;-)

recette soupe tomate froide spoonencore

recette soupe tomates roties poivrons

On trouve encore une grande variété de tomates au marché, et c'est donc l'occasion de refaire cette soupe et de l'apprécier froide à l'apéritif ou comme mise en bouche.

You can still find a variety of tomatoes on market stalls so I guess it is the opportunity to make this soup again and enjoy it cold for aperitif or as an appetiser.

recette soupe tomates poivrons spoonencore

Si vous voulez lui y apporter un petit plus, vous pouvez tout à fait la servir avec de la féta émiettée, des croutons, ou encore du pain à l'ail. Une chose est sûre, ce sera l'été à votre table !

If you want to give a twist, you might as well serve it with feta cheese on top or croutons or garlic bread. For sure it will bring summer at your table!


COLD TOMATO SOUP

2 red peppers
4 + 6 tomatoes
1tbsp olive oil
1 tbsp water
1 tbsp worcestershire sauce
Basil
Salt, pepper

Roast peppers and 6 tomatoes in oven preheated to 200°c until the skin darkens. Put in a plasic bag to cool then remove skin.
Blend peppers, all tomatoes and other ingredients in a blender until smooth.
Serve cold with fresh basil leaves on top.



3 commentaires:

  1. La tomate est mon péchè mignon. Je garde ta recette pour me le faire un soir. Merci du partage

    RépondreSupprimer
  2. Hummm, j'adore la tomate en soupe et votre recette a l'air bien parfumée ;)

    RépondreSupprimer