29.11.15

Tartes au potimarron (sans gluten)

blog cuisine sans gluten

L'automne est probablement ma saison préférée. Pendant des années, mon cœur a balancé entre le printemps et l'automne. Mais il semble que j'en sois finalement arrivée à cette conclusion : c'est bien l'automne que je préfère, et ce sera toujours elle.

Autumn probably is my favourite time of year. I've been unable to choose between spring and autumn for several years but it seems I've finally come to that outcome: autumn it is, and autumn it will be.

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L'une des choses que je préfère à l'automne, c'est la variété des courges : la classique citrouille, la douce butternut, le savoureux potimarron – cette année, j'ai même testé le patidou, mais ce sera pour une autre recette.

One of the things I love most about autumn is the variety of squash: the usual pumpkin, the creamy butternut, the tasty Red Kury -and this year I've even inquire into sweet dumpling but that's for another recipe.

blog cuisine sans gluten sans lactose

Ma soif d'expérimentation et ma quête de nouvelles recettes m'a amené à réaliser ces mini tartes sans gluten au potimarron. La pâte au parmesan fait des merveilles associée à la douceur du potimarron tandis que l'ajout de roquette et de graines de courge grillées parachèvent la recette.

So my never ending thirst for experimenting and developing recipes led me to this Gluten-Free Red Kuri Mini Pies. Parmesan crust works wonderfully with the sweetness of squash while the topping of rocket and roasted pumpkin seeds makes it complete.

Red Kuri Gluten Free Pie recipe

La douceur de la garniture vous surprendra et personne ne devinera que la pâte est sans gluten. Ce qui signifie que cette recette vaut la peine d'être partagée !

You will love the delicate squash mixture and no-one will guess this is a gluten-free crust. Which means this recipe is worth sharing!

recette pate tarte sans gluten


RED KURI SQUASH MINI PIES (GF)

For 5 small pies

For the dough :
150g rice flour
70g organic corn flour
70g organic corn starch
30g parmesan
120g butter
1 egg
4 tbsp cold water

Mix flours and starch together. Add parmesan and grated butter. Mix egg with water and add to the other ingredients. Mix until a soft ball forms. Wrap with cling film and refrigerate for 30min.
Place in prepared pie tins and refrigerate for another 30min.


For the mixture (GF, DF):
275g red kuri squash puree (app. half a squash diced, steamed and mixed)
2 eggs
125ml soya cream
1/2tsp nutmeg
salt, pepper

Preheat oven to 160 celsius degrees and cook pie dough for 30min.
Meanwhile, mix all remaining ingredients together. Pour mixture into tins then bake for another 30min, 180 celsius degrees temperature.

Serve with fresh rocket and roasted pumpkin seeds (to roast seeds, place in hot oven for 12min).

3 commentaires:

  1. Oh, I can't believe I hasn't seen this before now - these look so good! There a couple of speciality ingredients that I'd struggle to get hold of, so I might try making ones inspired by this, as I'm lucky enough not to have to avoid gluten or dairy... Excellent styling as well! :D

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  2. C'est délicieux ! Merci pour cette recette ! En revanche je crois qu'il y a une erreur dans la recette de l'appareil, ça doit être 125ml et non 125cl de crème de soja. Anne

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    1. Ah oui, merci Anna pour ce commentaire, je modifie ça de suite ! Ravie que la recette te plaise :-)

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