La série des recettes végétariennes continue avec cette recette de palets de patate douce. Je me suis inspirée d'une recette sans gluten vue sur internet et j'ai fait ma propre version avec des petits pois et de la menthe.
The vegetarian series continues with this sweet potato patties recipe. I draw my inspiration from some gluten-free recipe I saw on the internet and made my own version adding peas and mint.
Ces palets sont enrobés de polenta puis frits dans l'huile d'olive. Vous pouvez les servir avec du jus de citron fraîchement pressé et un accompagnement de salade verte. J'aime bien donner un peu de peps à la mienne en la parsemant de graines de grenade.
These patties are coated in polenta then pan-fried in olive oil. You can serve them with freshly squeezed lemon juice and a side of lettuce. I like mine dotted with pomegranate seeds.
Ces petites perles roses brillantes apportent un petit plus à cette salade autrement toute simple et leur goût sucré fait des merveilles avec les palets. Je dirais même qu'elle font d'une certaine manière écho aux perles vertes des petits pois...
Those pink shiny pearls add value to this otherwise boring salad and their sweet taste makes wonder with the patties. I would even say it somehow echoes the small and green pea pearls...
SWEET POTATO PATTIES
For 20 patties app:
900g sweet potato
300g frozen peas
3 sprin onions
1/2 bunch of mint
3 Tbsp polenta meal + more to coat the patties
salt, pepper
Peel and cut sweet potato. Cook in boiling water until tender. Mash. Set aside to cool then add frozen peas, mint and chopped onions. Add 3Tbsp polenta meal and mix.
In a bowl, pour remaining polenta. With 2 Tbsp, shape mash into balls and coat in polenta.
When all the patties are done, heat olive oil in frying pan then fry for 3 to 5 minutes on each side.
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