3.8.16

Soupe courgette basilic

blog cuisine spoonencore

Et voilà une nouvelle recette de soupe ! Une recette de soupe courgette-basilic, à déguster chaude ou froide selon les tempéatures extérieures.

Here we go with soup again! Courgette and basil soup it is, chilled or hot depending on the outside temperatures.

blog spoonencore blog cuisine sans gluten

Pourquoi serait-ce un plat réservé à l'hiver ? Dernièrement, je me suis amusée avec des légumes d'été et cette association est aussi bonne froide que chaude.

Why would it be a winter meal only? I've been experimenting with summer vegetables lately and it turns out that one is equally good cold or warm.


chilled zucchini soup recipe

Elles sont finalement assez différentes et peut-être devriez-vous tester de les servir chaudes et froides pour voir ce que vous préférez.

They taste quite different though and maybe you should try to serve them both hot or cold to determine which one you like best. 


Bien sûr je vous conseillerais de la servir fraîche lors des chaudes soirées d'été. Mais je dois dire que ma version préférée est encore la chaude !

Of course I would recommend to have it chilled on the warmest summer nights. But I have to say I favour the hot version!


BASIL AND COURGETTE SOUP

4 courgettes
1tbsp olive oil
1/2 bunch of basil
coarse sea salt, pepper
1 stock cube
75g cream cheese
alfafa sprouts

Preheat oven to 180°C.
Peel courgettes and slice lenghtwise. In a mortar, crush basil with olive oil. Add salt.
Spread courgettes on baking sheet and brush with olive oil. Bake for 30min.
Pour courgettes in  saucepan and cover with water then crumble stock cube on top. Bring to a boil and add cream cheese. When cool, blend and pepper to taste. Serve cold or hot with alfafa sprouts on top.

Aucun commentaire:

Publier un commentaire