29.7.18

Tarte fine aux courgettes et fromage frais


L'été est bien installé et avec lui ses week-ends à droite à gauche avec la famille et les amis. Le temps passé à la maison est aussi rare et précieux que l'air frais et je n'ai que peu l'occasion de cuisiner, encore moins de publier sur les réseaux sociaux. Mais je ne voulais pas laisser cet endroit sans une petite recette facile et estivale. Voici donc ma tarte fine aux courgettes et fromage frais - sans gluten bien sûr, mais n'importe quelle pâte feuilletée fera l'affaire.

Summer is here and so are the weekends spent away with family and friends. The occasional time spent home is as precious as cold air and I barely have time to cook, even less so to post on social media. But I didn't want to leave this space without a quick, summer recipe, so here is my Easy Cream Cheese and Courgette Tart - gluten free of course but any puff pastry can do.


C'est de loin ma recette facile préférée pour l'été : ça ne paye pas de mine mais quand vient le moment d'en prendre une bouchée, vous verrez que c'est plein de saveurs ! Le citron, les courgettes, les herbes, la pâte fine et croustillante... et cette recette de tarte est si facile et rapide !

So this is by far my favourite easy summer recipe: it might not look like your usual show stopper but once you've got a slice you realize it is bursting with flavours. Lemon, courgettes, herbs, the thin and crispy crust... and it's just such a quick and easy tart recipe!


Je vous conseille de mélanger le fromage frais et les zestes de citron à l'avance de manière à ce que le parfum se diffuse bien, mais si vous n'en avez pas le temps je suppose que vous pouvez aussi directement étaler le fromage sur la pâte et zester le citron dessus.

I recommend that you mix the cream cheese and lemon zest ahead so the flavour will suffuse and it tastes even better but if you don't have enough time I guess it would work out to just spread your cream cheese and grate your lemon right away.


Quand aux courgettes, le plus fin sera le mieux ! Cela cuira plus rapidement et la texture se confondra avec celle du fromage, ainsi la tarte ne sera pas sèche. Et voilà, maintenant j'ai envie d'en refaire !

As far as courgettes are concerned, I would say the thiner the better! It will bake so quickly and the texture will merge with the cream cheese so your tart doesn't dry. Now I want to make it again!


THIN COURGETTE TART WITH CREAM CHEESE

1 puff pastry base
~90g cream cheese
1 courgette, thinly sliced
Zest of 1/2 organic lemon
Herbs: thyme, marjoram, rosemary...
salt&pepper
olive oil

The evening before, mix together the cream cheese and lemon zest. 
D-day: blank bake your puff pastry for a couple of minutes in an oven preheated to 180°C. 
Spread your lemon infused cream cheese on your tart base, cover with courgette slices, scatter herbs on top, salt and pepper to taste a,d add a drizzle of olive oil. Bake for another few minutes until courgettes are cooked through.



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