Cette tarte rustique aux légumes à été sur ma table tout au long de l'été ! Avec ces beaux et généreux légumes colorés, j'ai eu envie de faire quelque chose de simple, sans crème ni oeufs.
This rustic vegetable tart has been on my table all summer long! With beautiful, colourful, bountiful seasonal vegetables, I wanted to make something simple that wouldn't call for cream or eggs.
Je me suis amusée avec les différentes farines et du psyllium jusqu'à trouver le bon équilibre entre rusticité, goût et élasticité, sans utiliser de gluten ou d'oeuf. Le psyllium fait vraiment la différence et tandis que j'utilise de la farine de riz, millet et sarrasin, vous pouvez privilégier vos farines préférées.
I played with flours and psyllium until I found the right combination of rusticity, flavour and elasticity, that is without the use of gluten or egg. Now psyllium really makes the difference and while I use a mix of rice, millet and buckwheat flours, feel free to use your favourite flours.
Cette tarte rustique aux légumes peut facilement se décliner en tarte rustique végan si vous oubliez la ricotta émiettée sur le dessus. La pâte à tarte vegan et sans gluten est à la fois craquante et malléable et les amateurs de légumes apprécieront la variété de légumes de saison, bio et locaux que ce soit les aubergines, courgettes, tomates ou poivrons. Cette tarte rustique est riche en légumes et c'est très chouette de s'amuser avec des aubergines blanches ou zébrées, des poivrons oranges, jaunes ou verts et tellement d'autres couleurs de tomates !
This rustic vegetable tart can easily be turned vegan if you omit the ricotta topping. Gluten-free vegan pie dough is both crunchy and pliable and veggie lovers will appreciate the variety of seasonal, local and organic aubergine, courgette, tomatoes and peppers. This savoury rustic tart is loaded with veg and it's so fun to play around with zebra and white aubergines, orange, yellow or green peppers and so many colours of tomatoes!
GLUTEN-FREE AND VEGAN PIE DOUGH
110g rice flour
100g millet flour
40g buckwheat flour
1Tbsp psyllium husk + water
1/2 glass of oil
1/2 glass of water
(I use tapas glass)
In a small bowl, mix psyllium husk and enough water to have a gel texture. Set aside for about 10min.
In a bowl, miw flours. Make a well and pour water and oil then add psyllium mix. Mix up and spread on a baking sheet then roll the dough until you have a circle roughly 40cm wide. Dock the pie crust.
RUSTIC VEGETABLE TART
4Tbsp tomato sauce + 2tbsp french mustard
or 6Tbsp dried tomato purée
1/2 purple aubergine
1/2 zebra aubergine
2 small tomatoes
1 courgette
1 orange pepper
2 sweet peppers
Dried sheep's ricotta
Salt, pepper
Herbes de Provence, oregano, fresh thyme
Olive oil
Spread tomato sauce or purée on your dock pie crust. Dice all vegetables and layer your aubergines, tomatoes, courgettes and peppers leaving a 7 -10 cm border all the way around. Scatter ricotta on top then sprinkle herbs, salt and pepper to taste. Add a drizzle of olive oil. Pleat the edges of the dough up and over the filling, add fresh thyme and bake for app. 50min in oven preheated to 180°C.
La tarte a l'air super bonne. Merci pour ces recettes sans gluten !
RépondreSupprimerUne belle recette de tarte appétissante. Si cela te dit, je lance un "sans-gluten challenge", c'est par ici : https://gourmandesansgluten.blogspot.fr/2017/10/le-sans-gluten-challenge-du-mois.html
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