23.10.16

Salade de potimarron rôti aux cranberries


La plupart du temps, j'amène mon déjeuner au travail. J'adore les bocaux Weck et m'amuse toujours à imaginer les salades qu'ils pourraient contenir et les différentes couches qui les composeraient.

Most of the time, I carry my own meals at work - I love Weck jars and always have fun imagining salads and the different layers that would compose them.



L'automne est ma saison préférée pour toutes les courges qu'elle propose. Je n'avais encore jamais rôti de potimarron - l'odeur était un peu étrange mais cela était finalement très bon ! J'ai aimé l'associé avec des noix de pécans et des cranberries/canneberges et j'ai pensé que ce serait aussi bon associé à de jeunes pousses d'épinard.

Autumn is my favourite season for all things orange. I'd never roasted red kuri squash before - the smell was a bit weird but it tasted so good in the end! I loved it with pecans and cranberries and thought it would match baby spinach very well.


Dernièrement, j'ai découvert le couscous de riz Valpibio. C'est peut-être ce qui me rappelle le plus le couscous de blé que j'avais l'habitude de manger ! C'est tout aussi facile à préparer et le petit goût grillé est délicieux. Et puis il ne colle pas et chaque petit grain reste bien séparé !

Lately, I've been introduced to Valpibio couscous: it's amazing how it reminds me of actual wheat couscous that I used to eat years ago! It is so easy to make and the grilled taste is delicious. Plus it doesn't stick and each tiny grains keeps separated!



Cela fait donc une 'salad in a jar' végétarienne de plus à mettre dans mes bocaux et elle est même toute aussi bonne réchauffée à feu doux pour manger à la maison (j'en ai même pris au petit-déjeuner une fois !).

So this is one more great vegetarian salad to throw in my jars and it is equally good reheated on a low heat to eat at home (well, I even had it for breakfast once!).


RED KURI SQUASH SALAD WITH PECAN AND CRANBERRY

1 red kuri squash
50g pecan nuts
1 handful of cranberries
2 or 3 red onions
olive oil
lemon
salt, pepper
salad seed mix
baby spinach
Valpibio rice couscous

Preheat oven to 180°C. Dice squash and chop onions then place in a baking dish. Drizzle with 1 Tbsp of olive oil and roast until squash is tender.
Measure couscous and cover with an equivalent amount of boiling water. Use a fork to fluff up the couscous.
Add pecan nuts and cranberries to the squash and onion mix. 
Place the desired quantity of couscous in your jar, top with squash and cranberry salad and top up with baby spinach and salad seeds.
Salt and pepper to taste, drizzle with olive oil and lemon juice.

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