J'aime tellement le sucré que d'une manière ou d'une autre, il me fallait développer une recette anti-culpabilité.
I've got such a sweet tooth that I somehow had to make a guilt-free recipe.
Voilà donc une recette de biscuits aux pépites de chocolat végétalienne et sans gluten, et même sans sucre raffiné ! De quoi se demander ce qu'il reste d'une recette de biscuits traditionnelle ? Que le meilleur !
So here I come with this gluten-free vegan chocolate chip (and refined sugar free!) biscuit recipe. You might wonder what's left of a traditional biscuit recipe? Well, only the best!
Ces biscuits vegan et sans gluten sont faits avec de la farine de sarrasin et de maïs, huile de coco et sirop d'agave. Assurez-vous que votre farine de maïs est d'agriculture biologique car vous ne voudriez pas manger d'organisme génétiquement modifiés...
These healthy vegan and gluten-free biscuits are made with buckwheat and corn flours, coconut oil and agave syrup. Make sure your corn flour is organic as you wouldn't want to eat any GM food...
Ces biscuits se révèlent très pratiques car vous pouvez les conserver dans une boîte hermétique pendant près d'une semaine. Mais leur petite taille est si tentante que vous aurez aussitôt envie de les dévorer !
These biscuits always come in handy as you can store them in a airtight container for up to one week. But these bite-size biscuits are such a tempting treat that you will want to eat them all at once!
VEGAN AND GLUTEN-FREE CHOCOLATE CHIP BISCUITS
For 20 biscuits app.
90g buckwheat flour
25g organic corn flour
25g organic corn starch
3g baking soda
50g chocolate chips
3Tbsp agave syrup
40g coconut oil
Mix powders together. Melt coconut oil. Make a well then pour agave syrup and melted coconut oil. Add chocolate chips. Let sit in the fridge for ~30min.
If the dough comes out too dry, knead it bit by bit as with playdough. Do not overknead -it must not shine- or the biscuits will become tough. Roll the dough with a rolling pin until 0,75cm thick. then use a 2,5cm cookie cutter and bake biscuits for 15min in 180°C pre-heated oven.
hummm mais je crois que je les ferai un peu plus gros ;-)
RépondreSupprimerOn reconnaît les gourmandes ;-)
Supprimerça c'est une recette dangereuse pour moi, je les mangerai tout de suite... bon je vais quand même les essayer...
RépondreSupprimerT'inquiète, c'est sans danger : no blé, no lait, et no sucre raffiné !
SupprimerJolis ces petits biscuits...
RépondreSupprimerJ'ai déjà envie d'en refaire...
SupprimerThat's very clever, and your photos are (as always!) beautiful!
RépondreSupprimer<my pleasure to read your comments, Louise!
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